A great WordPress.com site

MALA VELIKA

Još jedni  „izbori“,  ko zna više koji po redu,  odigrani su! Savršeno? Nikako: klasika, rutinski, očigledno, bez ikakvog skrivanja. I mafija i opozicija su, od samog trenutka uvođenja lažnog višestranačja u Crnoj Gori – isti, imaju samo jedan cilj – služiti mafiji, a u većem stepenu – postati njen sastavni dio, jer  to je način da se obezbijedi dio pljačke, za sebe.

Apsolutno sam siguran, to znam, očigledno je: jedina opoziciona stranka koju nije osnovala ni vodila udba, bio je LSCG. Ogroman broj njegovih izdajnika ovo potvrđuje. Ta činjenica je najveća crnogorska tragedija, iz koje povratka, nikad biti neće. Đukanović redovno, bez i najmanjeg napora, ostvaruje svoje planove i  doseže svoj cilj, dvadeset i šest godina njegove nevjerovatne pozicije, to potvrđuje, statusa na kojem ga, iz petnih žila, drže Evropa i SAD,  i svim svojim htijenjem, i željom – podržava ga i voli, na njen način, Crna Gora, o tome nema nikakvog razgovora!

Valjda je, konačno, svima jasno, i nije bilo toga kome nije, zašto je zamrznut LSCG. Zamsilimo da su parlamentarne opozicione stranke, odmah uradile isto, ponovile čin LSCG, zamrse svoje djelovanje, napuštili parlament, bojkotovali mafiju, pa svi na ulicu? Mafija bi pala kao trula kruška. Moj plan je bio jednostavan i očigledan, i to samo zbog toga što je istinit, drugog rješenja nema, niti će ga ikad biti, a to znači: bojkot i prepuni trgovi  Podgorice, protesti koji neće prestajati sve dok se vlast ne sruši. Međutim, ni crnogorski velikosrbi, a kamo li ko drugi, neće da prime poruku iz Srbije, jer je Srbija, samo buntom mogla da sruši,  i srušila je – Miloševića. Za taj čin dobijene su, tajno,  velike pare od strane Amerikanaca, pojavio se tajni organ CIA „Kanvas“, lažna NVO,  tu je bio i „Otpor“, obje pod punom kontrolom CIA. „Kanvas“ je duboko upleten i u takozvano „arapsko proljeće“, njegovi rezultati su naručeni i ostvareni: okretanje, ne samo Egipta, neko i Libije, i Sirije islamu, ne kao vjeri, nego kao ideologiji. Ko može  pomisliti  da se, navodno  slučajno, na istom putu nalazi i Turska?

Istog časa nakon zamrzavanja, osnovao sam NVO „Sloboda“! Dvije himne imalo je ovo udruženje, francusku himnu kao himnu slobodi, građaninu, demokratiji, i sjajnu pjesmu Maka Dizdara  „Valja nama preko rijeke“. Za predsjednika  je izabran dotadašnji gradonačelnik Cetinja, nasljednik  pokojnog i divnog Mira Vickovića, član LSCG Saša Aleksić. Sa njime je dogovoreno da se „Sloboda“ mora javljati stalnim saopštenjima, i organizacijom raznih okupljanja, događanja, protesta, prvenstveno na Cetinju i u Podgorici,ali – Aleksić je imao samo jedno jedino saopštenje, i ništa drugo više nije organizovao, ni radio, „Slobodu“ je planski,  ubio na prorođaju. A dan njenog osnivanja bio je veličanstven – tri hiljade ljudi, oduševljenih, na ljetnjoj  pozonici Cetinja! Kasnije će me Aleksić otvoreno izdati, ništa nije pomoglo ni moje osnivanje Dejli njuza, (DNM) koji je on, uz stalne konsultacije sa mnom, uređivao. Ja sam Aleksića učio što je elementarna pismenost, i novinarstvo, ali – uzalud. Tragu izdaje, nikad kraja. Ako neđe budete čitali njegovu biografiju, viđećete njegovu laž da je on osnovao neđeljnik LSCG „Respekt“. A taj neđeljnik osnovao sam ja, i na brzinu priučio polupismenog Aleksića, da bude urednik. „Uređivao“ ga je tako, što sam ja bio stvarni urednik, a on obavljao samo tehničke poslove!

Ja lično, ne vidim nikakav izlaz iz dvodecenijske kaše otrova,  u kojoj se burno krčka Crna Gora. Ona nema, osim malobrojnih,  i s pravom ogorčenih ljudi, niđe – nikoga. Ali i da ima, računajući broj onih protuva koje su mene izdale, (pitam: izda li iko ikad, Mila Đukanovića?)  i taj  n e k o,  prolazio bi isti put koji sam prošao ja, sve dok ne bude slomljen. Mene slomili nijesu, i neće, ali ja znam da sam, kao takav, jedan jedini u Crnoj Gori koji je bio procesu podvrgnut, a ostao – neslomljen! Druge nijesu ni slamali, kupovali su ih kao krtolu na pijaci! Ono što znam je, kad se nešto radi, pa se sastanu tri stanovnika da se dogovore, budimo sigurni – jedan je udba! Dokaz: ja lično, i sve kroz što je prolazio, i prošao, LSCG.

Ja sam se sa Crnom Gorom,  u smislu bilo kakvog mog budućeg političkog angažovanja, oprostio. Nikad, nikad, nikad više! Za koga, i sa kim?Da sam u pravu, svjedoči i sljedeća istina: za svaki detalj koji sam radio i uradio tokom proteklih godina, svaki potez je bio moja kreacija  – bio sam,  i jesam, apsolutno u pravu, to zna svaki list na grani, to zna svaki vrabac u Crnoj Gori. Ako se može i pretpostaviti, a ne može, da je makar, samo jedan jedini izdajnik bio navučen na izdaju, a ne kupljen, da je bio prevaren, namagarčen, a ne potplaćen, zar nije prošlo i suviše mnogo vremena u kojem su mogli da shvate, da su bili izdriblani? Zar današnje vrijeme nije zrelo za njihova javna, i iskrena izvinjenja, meni i liberalima? Ali, očekivano, ni jednog jedinog izvinjenja – nema. Želim reći i sljedeće: I da ih ima, vjerovao u njih ne bi nikako, bila bi to samo, neka nova smicalica.

Ne ulazeći u meritum oslobađajuće presude Gotovini i Markaču, podsjećam da je operacija  „Oluja“ urađena,  uz puno angažovanje CIA i njenog direktora Teneta, ali sa političkog aspekta, ovakav razvoj događaja samo je još jedan koji treba da stvara povoljnu klimu za ostvarenje plana koji je u toku – Mala Velika Srbija. Iz istih razloga je, za strašan zločin, džabe prošao Šljivančanin koji čestita oslobađanje hrvatskih generala! Neka niko ne misli da je to Šljivančanin rekao sam, nikako, naređeno mu je. Što se tiče egzodusa, tačno rečeno – etničkog čišćenja 200 000 krajiških Srba, zna se da je on dogovoren  i ostvaren od strane Tuđmana i Miloševića! Milošević je prodao krajiške Srbe. Tom prodajom dobio je Republiku Srpsku, nema tajne.

Iz razloga ostvarenja velikosrpskog plana, četništvo je rehabilitovano u Srbiji, tamošnji najnoviji junak je Draža Mihailović, predsjednik je Nikolić, a premijer Dačić! Zbog toga je u Crnoj Gori lansiran u političku orbitu Ćaki Lekić – budući predsjednik Crne Gore! Iz istih razloga su, u sred Haga, ubijeni:  Milošević, Babić, Dokmanović, i još dvojica Srba čijih se imena, trenutno, ne mogu sjetiti. Oni su svoje odradili, i mogli postati opasni svjedoci  mračne uloge Zapada u razbijanju Jugoslavije i – likvidirani su. Neka meni niko ne priča o njihovim navodnim samoubistvima, jer u takvom  zatvoru, kao što je Ševeningen, takav tok događaja, naprosto, nije nikako moguć. Iz istih razloga Hag je, namjerno, postao pripremljeno pozorište za višegodišnje  otrovne šovinističke  laži Vojislava Šešelja. Kako je moguće, da suđenje Šešelju, godinama traje? Kako je moguće da se suđenje zločincima, Karadžiću i Mladiću, očigledno zavlači u nedogled?Naravno, meni je sve jasno.

Mala Velika Srbija, ona neće dobiti takvo ime, imaće neko drugo, što uopšte nije ni važno, obuhvatiće Srpsku, ne zaboravimo na dolazak Bakira Izetbegovića i njegovo navijanjae za Đukanovića, ne zaboravimo na tamošnju ulogu Fahrudina Radončića, takođe izdajnika LSCG, o Dodiku da i ne trošim riječi,  tu  će biti Srbija, Crna Gora i najvjerovatnije Makedonija, a vrlo je moguće, i sjeverni dio Kosova. Zbog svega toga Đukanoviću je darovana  „nezavisnost“ kako bi, pod crnogorskim simbolima, Crnu Goru konačno zadavio! I – ostvario je cilj. Nikako zbog njegovih sposobnosti, nego zbog činjenice da su stanovnice i stanovnici Crne Gore, takvi kakvi jesu – nikakvi!

I na kraju – sve što im se dešava, oni žele, i zaslužili su! Njihovi preci, i njihovi potomci – nikad!

Amin!

Comments on: "MALA VELIKA" (32)

 1. Nije Slavko Što mu zbore no je vitez CRNE GORE !!

 2. ISTINA! SVE FILIGRANSTSKI PRECIZNO.

 3. Samo bih Vas jedno zamolio – ne odustajte od MLADOSTI Crnogorske.

  Vaše poruke znače MNOGO. Riječi koje liječe. Čak i ljude koji bježe od istine.

  Za mlade ima još zrna NADE. Ona, naša mladost, je zatrovana, POKRADENE BUDUĆNOSTI (Nikad nećemo stati!), bez perspektive, sve to im uradiše pored domaćih izroda i roditelji njihovi.
  To je rezultat 100-godišnje proklete spirale KARAĐORĐEVIĆI-TITO-MILO.

  NAROD U CRNOJ GORI NE ZNA ŠTA JE SLOBODA I DEMOKRATIJA. NEMAJU POJMA O TOME.

  Što je najgore, ni ne žele da znaju. Boje se. Čak ni domaći izdajnici, koji samo zadovoljavaju svoje primitivne instikte, nisu svjesni kome odrađuju POSAO. I šta će biti sa njima posle toga.

  U krajnjoj liniji, vrlo je problematično vezivati svoj interes, što god to bilo, za jednog SMRTNIKA, ako me razumijete.

  Lutke na koncu, to su oni, zajedno sa glavnim nervoznim i poluobrazovanim mapetom, *koji će da ispravi stvari*. Ne može onaj ko te uništio da te VADI, to da znaju svi. Pogotovo ako posle decenija vladavine nesrećnik nije naučio NITI JEDNU RIJEČ STRANOG JEZIKA.

  Šta je bilo posle Tita – pa rat. Je li Tito znao šta će biti posle njega? Jeste, i bilo ga je briga.

  KO VAS DRŽI U MRAKU BRAĆO I SESTRE.

 4. Tragicno…
  kad je sledece rociste ,ima li neko tacnu informaciju?

 5. Pero s pumpe said:

  Ustavni sud Srbije je prije dva mjeseca ponistio rehabilitaciju cetnika

  &&&&&&&&&
  &&&&&&&&&&&&&&&&&

  У предметима оцене уставности и законитости општих правних аката Уставни суд је:

  – утврдио да одредба члана 1. у делу који гласи:…”начин утврђивања статуса борца народноослободилачког рата (у даљем тексту: НОР) и …” чл. 2. до 5, члана 6. став 1. тач. 1) до 10), тач. 14) до 16), тач. 19) и тач. 25) и 26), чл. 7. до 9. Уредбе о начину остваривања права припадника Југословенске војске у отаџбини и Равногорског покрета у области борачко-инвалидске заштите (“Службени гласник РС”, број 51/05) нису у сагласности са Уставом и законом. Суд је одбацио иницијативу за покретање поступка за оцену уставности и законитости одредаба чл. 10. до 16. наведене Уредбе. Суд је одбацио захтев за обуставу извршења појединачних аката и радњи предузетих на основу наведене Уредбе. (предмет IУо-282/2005)
  27.09.2012.g.

 6. Nije slučajno privreda ove Države uništena.

  Tako se u pokornosti drži stanovništvo. To nije strani faktor, već domaći, jer da je strani ne bi se posle II Svjeckog rata gradilo toliko fabrika i moćnih sistema na teritoriji Jugoslavije. Kakvu je samo trgovačku flotu imala malena Crna Gora. To su uglavnom, sve bila strana ulaganja, i ratna odšteta, sa dugim rokom trajanja, tj. konkurentnošću sa ostalim tržištima, uz redovna ulaganja naravno.

  TAKO JE TREBALO DA BUDE.

  Ukoliko jedno društvo, a pogotovo pojedinac, ima finansijsku nezavisnost – ima svaku drugu takođe.

  Ukoliko nema, onda je ROB. Okovi su još teži ukoliko se stvara privid slobode.

  ZNAČI NIKAD NEĆETE ŽIVJETI BOLJE JER TAKO NEKO (nervozan i nepismen) GUBI MOĆ NAD VAMA, i VAŠIM ŽIVOTIMA. Uvijek će vam produkovati krizu, odnosno DOK GOD TO BUDETE DOZVOLJAVALI. Crnogorcima se ne dozvoljava ni minimum demokratije. Zašto?
  Srazmjerno političkoj krizi koju doživljava domaća *elita* pojačava se siromaštvo građana, NAMJERNO. Ali to je mač sa dvije oštrice…

 7. Whoosee, sve bi bilo tačno da se ne odnosi na 670 000 stvorenja kaja žive u CG. Konačno moramo da shvatimo da oni nijesu robovi, oni nijesu od mafije porobljeni, oni znaju odlično ko je Milo i što je mafija, oni znaju sve! Ali kako, od odlaska LSCG, nikakve pobune NEMA, to svjedoči da se stvorenja 23 g. SLAŽU sa Milom, i PODRŽAVAJU sve što je radio, što radi, i što će tek raditi. Sve je to izraz njihove slobodne volje, i tačka, shvatimo to jednom više, dosta je bilo! U suprotnom, posebno na ove izbore, niko izašao ne bi. Pravio bi se svečani kačamak na dan izbora, a kroz prozor poručivalo glasno i jasno – mafijo, pas ti j..o mater! Gotova si danas! Ali, imali smo opštenarodno – slavlje! Nikogovići!

 8. ROBOVI su najobičniji, kako nisu, svojevoljno ili tuđom odlukom to je druga priča.

  SVI u Crnoj Gori su u toj poziciji, samo neko je upravnik logora ili radi u menzi, ili gura u PEĆ svoje sunarodnike, a ko nas je natjerao na sve to, nije ni bitno – BITAN JE OTPOR!

 9. Današnja kolumna Filipa Kovačevića u Vijestima pod naslovom Pravci djelovanja je ništa drugo do kopija NAŠIH komentara, ali u mnogo blažoj formi. Samo što je u njegovoj glavi, odnosno kolumni, nezaobilazni MANS kao logistika bez koje se rat ne dobija:)

  Znam da će gospodin Kovačević pročitati i ovaj komentar, te ga pitam sljedeće:
  Gospodine Kovačeviću, ugledni profesore, što je to što vas sprječava da stupite u kontakt sa Slavkom Perovićem, jednim od najčistijih političara SVIJETA, a najiskusnijim političarem u Crnoj Gori? Očigledno je da se vaši stavovi u velikoj mjeri podudaraju sa stavovima Slavka Perovića, a znate i da isti uživa, bez uveličavanja, najveći ugled u Crnoj Gori , a i šire; znate i da Slavko Perović u svakom trenutku ima svojih 6.3% glasova; znate da su tih 6.3% danas najrjeđa vrsta u svijetu-čisti ka suza đečinja.
  Zar ne smatrate, Vi i ljudi oko vas, da bi takav iskorak bio uvod u SPAS CRNE GORE ? Zar ne smatrate da bi trebalo iskoristiti toliku sličnost u stavovima, a u svrhu pokretanja širokih narodnih masa ka oslobođenju od domaćeg i stranog tlačitelja?

  Ne očekujem odgovor, ali čekam vašu sljedeću kolumnu.

  Pozdrav od jednog čistog, časnog, hrabrog i obrazovanog Crnogorca! (nadam se da Vam imponuje javno obraćanje ovakve persone)

  • ilija bakic said:

   Gospodine Mondo,

   Filip Kovacevic je samo jedan obican mafijin vojnik, i nema gospodin Slavko Perovic sta da prica sa njim i slicnima.Filip Kovacevic je samo jedan mali pion kojim upravlja crnogorska mafija. Gospodine Mondo, da je Filip Kovacevic toliko svoj, covek sa svojim doslednim stavom, covek koji se hrabro bori protiv rezima, nikada ne bi napisao u svojoj predizbornoj kolumni sledecu glupost ” Svi mi koji smo crnogorskim ulicama sijali sjeme slobode i demokratije onih januarskih, martovskih, majskih i junskih dana, imamo ovih septembarskih vrlo uspješnu žetvu: Demokratski front i Pozitivnu Crnu Goru. Dva inovativna politička subjekta koja će svojim hrabrim i promišljenim djelovanjem konačno osloboditi Crnu Goru od lanaca autoritarne mafijaško-tajkunske hunte.”
   Da li sa covekom koji napise ovakve gluposti, za racun Capa Djukanovica, motivisuci iskerene opozicione birace da ipak izadju na izbore, direktno se suprostavljajuci jedinoj dobitnoj kombinaciji koju je gospodin Slavko Perovic prvi i jedini predlagao, a to je dobro znamo i Vi ja BOJKOT, , isti lider LSCG ima ista da prica sa takvim kobajagi opozicionarom?

   • Poštovani gospodine Bakić,
    juče sam blogeru Maslaccak obrazložio moje obraćanje Filipu Kovačeviću na portalu Slobodna Crna Gora. Ovim pitanjima i obrazloženjima ne obraćam se samo njemu, već i grupi ljudi oko njega.
    Maslaccak, prijatelju, sada ću i da obrazložim zašto sam javno postavio pitanje gospodinu Kovačeviću.
    Recimo da gospodin jeste blefer. Moje je mišljenje da je inteligentan i obrazovan. Polazeći od pretpostavke da je osoba inteligentna i obrazovana, smatram da se sa takvom osobom može uspostaviti komunikacija, a najmanje je bitno što sam ja Mondo, a on Filip Kovačević. I jedan i drugi smo aktivni. On djeluje na svoj, a ja na moj način.
    Elem, mene interesuje, a opet polazeći od pretpostavke da je blefer, do kada on ima namjeru da blefira? Odnosno, da li on misli da u Crnoj Gori i ima više prostora za blefiranje, odnosno da još uvijek postoje žrtve.
    Jer, MANS je, htio on to priznati ili ne, izbušena guma. Kao takva niti može pokrenuti auto, niti se može zamjeniti-preskupo je to.Sjutra da Vanja Ćalović pozove narod na ulicu mislim da bi jedino Lukšić sa suprugom i đecom izaša da je pozdravi, sa sve žutom zastavom i računom za struju, uz slogan Naprijed Crna Goro-Milo Đukanović.
    Prepucavanje “opozicije” otklanja svaku sumnju-odnosno, evidentno je da ni jedni niti drugi ne smiju napraviti koaliciju. Milo ih je previše zadužio, to i ptice na grani znaju.Takvim sužnjima ni najbeznadežniji neće izać na ulicu. Računa, bolje mi i u plafon gledat no u prazno.
    Pojava nekog novog lica je u domenu imaginarnog i fantastičnog.
    Zapad se neće pretrgnuti ni oko Mila ni oko Crne Gore, dok god smo ovako mali i jadni dobri smo. Na kraju krajeva, ne koštamo ih mnogo. A, i mizernih 50 miliona oni vazda mogu pljunut zarad socijalnog mira i “multietičnosti i multi…tandara i mandara”.
    E, sada, kada ja kao laik ( što se politike tiče) jasno vidim da smo u beznadežnom stanju, odnosno da je i on kao blefer u beznadežnom stanju jer se polje djelovanja sužava iz dana u dan, mene interesuje da li je on, kao i ljudi oko njega, spreman da počne ozbiljno da primjenjuje znanje u praksu ili će i dalje da nastavi da svoje znanje prosipa u etar, odnosno da ga pušta niz vjetar koji samo i jedino duva u jedra Mila Đukanovića, olupine na pučini mračnih zapadnih voda.

  • ilija bakic said:

   Gospodine Mondo,

   rezultati izbora u Niksicu su projektovani. Verujte mi, oni su projektovani tacno u jedan glas. Djukanovicu su trebale sluge poput Calovicke, Milica, Filipovica, Lekica, Pajovica, Mandica i Medojevica i naravno Pedje Bulatovica, da izvuku na izbore sto vise biraca, kako bi se slomila Slavkova ideja o BOJKOTU. On je namerrno izgubio, kao izgubio izbore u Niksicu, a onda kroz iste navedene kvazi opozicionare, kvazi medije i stvarnu i mocnu UDBU, proturio pricu u narod, zbog sledecih izbora, da je eto moguce pobediti Djukanovica na izborima, i to cak u njegovom rodnom gradu. Cela ova ujdurma, ima samo jedan cilj, obesmisliti ideju BOJKOTA. Kvazi opozicija, kvazi mediji, mocna UDBA kazu da je DPS ocajno radio u Niksicu, pa i sam smrad od Miska Vukovica to kaze. A ja Vas pitam, pa kako je DPS radio bolje u mojim Beranama ili Andrijevici pa tamo ne mozes puskom da nadjes fabricki dimnjak koji se pusi, tamo je totalni kolaps, tamo je strahovito beznadezna situacija, pa sto tamo ne kaznise Mila, ili sto ga ne kaznise u Niksicu na republickom nivou. Prica Filipa Kovacevica je mafijaska.

 10. POŠTOVANE I POŠTOVANI,

  DVA, TRI KOMETARA SU SKLONJENA JER SU UŠLA U ZONU OTVORENOG VRIJEĐANJA KOMENTATORA KOME SU BILA NAMIJENJENA, ALI TAKOĐE, I U ZONU NAPUŠTANJA BAVLJENJA PEROVIĆEVIM TEKSTOM! TAKVI POSTUPCI SE NEĆE TOLERISATI, JER BI SE KOMENTARI MOGLI PRETVORITI U MEĐUSOBNE VERBALNE OBRAČUNE!

  UNAPRIJED HVALA NA RAZUMIJEVANJU!

 11. Aleksandar Radulović said:

  Dragi Slavko,

  Ponovo vizionarski precizan.

  Pa samo u prethodnih ne više od mjesec dana i posebno kada su Srbiju i region (izuzev beznačajne i klimoglavne crne gore) pohodile zvaničnici SAD i EU jasno je stavljeno do znanja da granice na Balkanu nisu konačne, što nesumnjivo znači da slijedi nova podjela.

  I sve što je dovedeno na vlast u regiji (Srbija, Hrvatska, BiH) je sa ciljem zaoštravanja situacije i neminovnosti nove podjele. Nikolić naručuje novi memorandum u SANU, lokalni akademik i đukanovićev veliki fan javno govori da je crna gora neodrživa (što ovakvoj i nije sporno) u Hrvatskoj i iz (američkog) Haga bude desne snage a ne treba sumnjati i u oslobađanje odgovornih i za kosovo.

  Države se stvaraju ili u ratu ili snagom i željom naroda. Takva je trebala biti i Crna Gora. Ovu “savremenu” je stvorila mafija uz punu podršku većine njenog stanovništva koje voli mafiju i vlast iznad svega. Za nestankom takvih ne treba žaliti.

  Ostaju uspomene na onu lijepu državničku želju koju je jedini njegovao LSCG.

  Srdačan pozdrav Tebi i tvojoj porodici,

  Aleksandar Radulović

  • Aj nemoj mi reci da vjerujes u to kako je lokalni akademik rekao to sto mu kace, to je jedna obicna namjestaljka zato sto nece da primi one strucnjake iz NVO DANU,a sto ce nam trebali bi smanjiti i broj postojecih u CANU, a onaj u Srbiju sto se obraca onim genijalcima jos ce vise nagrdit Srbiju

  • ilija bakic said:

   Gospodine Radulovicu, posebnu paznju treba obratiti na meteorski uspon jednog malog,zlog i iskompleksiranog cudovista, za kojeg garantujem da ce biti vece zlo od Slobodana Milosevica, a to je Vuk Jeremic. Ubedjen sam da ce on i Mile Dodik sprovesti plan Male-Velike Srbije. Tip je nemoralan, zao, rdjav ,prljav, bolesno ambiciozan, koruptivan i ne preza ni od cega. Trgovac na veliko.

 12. Црне Горе неће бити ако народ то буде желио. А мислим да народ нема свијест о себи као народу коме је потребна држава. Не због других, него због себе. Желим рећи: неће се бунити народ (као што није ни 1918. године, осим пар хиљада људи који су имали чинове у војсци или били блиски династији, а и међу њима је настала подјела касније и добар дио се поклонио и заклетву положио Карађорђевићу), ако свијет буде сматрао да наша домовина не треба да постоји. Тако је било и 1918. године. Историја се може поновити и понавља се онима који из ње не уче. Народ се не буни ни кад га неко лаже и краде, а камоли кад се Црна Гора гаси (она јесте угашена морално, још само физички посао да се одради).

  Ја сам срећан што је Црна Гора моја прва радост у животу, домовина и што је волим, иако није онаква каквом је желим и сањам. Заглупљен, некултуран и необразован народ, попут пећинског човјека, бјежи од одшкринутих врата иза којих се пролама дневна свјетлост и сунце цивилизације и Слободе. Та врата зна се ко је одшкринуо. Народ није хтио напријед. Неће да га осјети Слободу која се “не продаје ни за које благо на свијету”. Црногорци је продају за сићу. Некада то нијесу радили, него живјели високо у брда и борили се за слободу – личну, породичну, црногорску. Данас су те вриједности извитоперене.

  Благо нама с нама.

 13. nikad vise Crna Gora nece biti dio Srbije

 14. Evo čitajte i sjetite se – od kad Slavko Perović godinama i godinama tvrdi da je CIA razorila bivšu Jugoslaviju! I čiji je agent gospon Milo!

  http://getosrbija.wordpress.com/2012/10/04/ekskluzivno-intervju-sa-visokim-operativcem-cia-pozadina-rata-u-jugoslaviji/

 15. JEDNOM BRISANO, DRUGI PUT SE OBRACAM MODERATORU…..

  OBRACANJE MODERATORU….!!!

  TACNO JE KOMENTARI SU SKLONJENI ALI SAMO KOMENTARI JEDNOG OD UCESNIKA DISKUSIJE , ODNOSNO MOJI….!!!….

  RIJECI UPUCENE GOSPODINU ANDRIJASEVICU NISU BILE OTVORENO VRIJEDJANJE NEGO SAM SAMO REKLA ONO STO MISLIM A TO ISTO JE URADIO I DOTICNI GOSPODIN….SVAKA RIJEC KOJA JE BILA NAPISANA TAMO JE SUVA ISTINA, PA SE SADA OBRACAM LICNO MODERATORU :

  DA LI JE SLAVKO UPOZNAT SA NACINOM VASEG RADA CIJENJENI MODERATORE…?…NE BIH REKLA DA BI SE ON SLOZIO SA OVAKVIM POSTUPCIMA JER, VJEROVATNO ZNATE, ON SE UVIJEK ZALAGAO ZA TO DA SE ISTINA SVAKOME KAZE U LICE PA SVIDJELO SE TO NEKOME ILI NE..DAKLE BRISANJEM KOMENTARA ODNOSNO CENZURAMA S VASE STRANE JAKO ME PODSJECATE NA PONASANJE CRNOGORSKIH MEDIJA…!!!…GOSPODIN PEROVIC ZNA STO TO ZNACI A PITAM VAS , MODERATORE, ZNATE LI VI…???

 16. ANTONELLA, BEZ NAMJERE DA ULAZIM U RASPRAVU SA VAMA, JA GOVORIM ISTINU, A VI NEISTINU! ZNAČI – SKLONJENA SU UKUPNO TEK NEKOLIKA KOMENTARA, A NE SAMO VAŠ – KAO ŠTO VI NEISTINITO TVRDITE – SKLONJEN JE VAŠ, SILA ANDRIJAŠEVIĆA I PERA S PUMPE, ŠTO VI ODLIČNO VIDITE I ZNATE! SKLONJENI SU ZBOG UVREDA UPUĆENIH VAMA, PERU S PUMPE, SILU I OBRATNO!

  MEĐUSOBNE UVREDE SE NECE TOLERISATI NA OVOM BLOGU, I NIKO OD VAS SKLONJENIH NIJE PREDMET PRISPJELIH KOMENTARA, NEGO TEKST GOSPODINA SLAVKA PEROVIĆA! UKOLIKO NASTAVITE SA VAŠIM PODMETANJIMA ANTONELLA, KOJA SU DIREKTNA UVREDA OVOG BLOGA I ZDRAVOG RAZUMA, KOJA SU GOLA LAŽ, I ODVLAČENJE PAŽNJE SA TEKSTA GOSPODINA PEROVIĆA, BIĆETE BANOVANI!

  NIJE TAČNO DA SE RADI O BILO KAKVOJ CENZURI, NEGO SE RADI O POSTUPKU ZAŠTITE OVOG BLOGA OD MEĐUSOBNIH VAŠIH UVREDA!

  SVI KOJI STE SKLONJENI, NASTAVITE SA KOMENTARIMA, AKO TO HOĆETE, ALI BEZ MEĐUSOBNIH UVREDA!

 17. Mondo, pogledajmo oko sebe. Vidimo li mi neinteligentne ljude? Ne vidimo, jer inteligentni jesu, ali su bleferi. Riječ u CG ne znači ništa, ona je nula, jer je bleferska. Kovačevićeve priče su prepričavanje poznatih drangulija o demokratiji i slično. On je proizvedeni duplikat Milana Popovića, puko mlaćenje prazne slame, bez i jednog jedinog učinka. Takođe, on je kopija Miska Perovića i njegov djak u blefiranju, ali je kopija i mnogih drugih koji blebeću kako Đukanović naruči. On je svjesni dio mafijaške žabokrečine, da nije tako, priča bi mu bila istinita: da je čitava opozicjia kao i Ćalovićka – ništa drugo nego modelacija lažne opozicije od strane mafije. Dodajmo tu i Borisa Raonića zajedno za Rankom Djonovićem, Bešićem , Grahovcem i drugima! Evo ih svaki dan u medijima, a Djukanović sedmi put premijer! Tačka.

 18. Stanje u kom se država nalazi je najalarmantnije od početka devedesetih. Tada smo se desili mi, LSCG, i bilo je nade i zahvaljujući nama i našim familijama država je izbjegla da bude izbrisana sa lica Zemlje. Danas nas ima, ali kako nas ima?
  Mišljenja sam da ukoliko neko ne mućne glavom, za pola godine možemo kolektivno tražiti azil. Nema nas puno, 600 000 će lako rasporediti od Kanade do Australije.
  Šta se sada dešava? Njihovi ljudi, zaposleni na određeno vrijeme u administraciji redovno ovih dana dobijaju otkaze da bi mjesto bilo ustupljeno pripravnicima, a pripravnik koji je počeo da radi prije tri mjeseca još nije platu dobio-presipanje šupljeg u prazno. Dakle, otkaz dobijaju njihovi, i njihovi ne primaju plate, oni koji su ih 100% glasali. Stalna radna mjesta su u domenu naučne fantastike. Drugim riječima, ovo je početak našeg, ali i njihovog kraja.

 19. Uzmimo samo situaciju da je CIA umjesto tada i svih ovih godina podrzala umjesto Mila i otvoreni kriminal, podrzala LSCG! Ili da cekamo dok se oni ne sjete da ga skinu i onda da ih sve stavimo na stub srama? A tada ce morat da povjeruju i objasne svojoj djeci ko su bili i ko su. Nikad se ne zna ovako i ako se odmrzne LSCG kad ce noz u ledja da nam zabodu i kad se najmanje nadas! Neka druga stranka moze, al samo ako se uzme kompletno sve od LSCG DA BI SE OSTVARILO! E VIVA!

 20. Uposljeni crnogorac, kreditno zaduzeni, uzeo pare na kamatu, posle popijene kafe na recku u njegosevoj ulici, i pri povratku sa posla za koji nema kvalifikeacije, sjede za svoj kompijuter koji je isto na krediti i pocne pranziti svoje frustracije na ovom blogu. Odavno su mnogi to radili a rade i mnogi danas na ovom novom. Niko nista pametno ne pise, poziva se na okupljanje a okupljanja nema, svi su zauzeti, zive u inostranstvu, imaju upalku grla, boje se za posao .
  U sustini davno su svi digli ruke od ideje liberalizma , mnogi su profitirali i dan danas grickaju pare dobijene od prodaje , izdaje, pa se pitam da li ih je sram, stid.
  Tekst je tacna, precizan, a i poznato nam je da je vladajuca Evropska koalicija partija istinski orjentisanih i oprijedjeljenih srba, njima je beograd blizi od cetinja, sava milija od tare, kopaonik planina u srcu, durmitor proplanak na kome sve vise ovaca dolazi. Sta reci, ne necu se pomiriti, moje crnogorstvo seze od knjazevine Crne Gore, znam ko sam, ciji sam.
  Crna Gora nema narod, ima samo ovozemaljska bica koja nemaju svoj mozak, stav, misljenje. Samo se busaju a pritom milije im je staviti kokardu, zapjevati cetnicku pjesmu, cuti zvuk gusala, zapucati a najcesce pobjeci kad je najpotrebnije.

  Ma sta iko il neko mislio o ovome mom poimanju crnogorkse bezlicnosti mislim da je tako, nikako dugacije a bezlicnost onih koji kao donose promjene i koji se okupljaju u frontove, negativne i pozitivne i vise je nego jasno kad ima cujete vokabular . Sve oni dobro nauce napamet prvo pa ih pozve onaj naduvneko iz emisije u centar i tako se jedan drugom udvaraju ko je pametniji. Njihova pamet ne prelazi dalje od Bioca al oni uzivaju u tome na cemu ima ne zavidim vec se stidim …

  • Ne znam što je ovo jutros ne mogu postavit svoj komentar. Ovaj se moj komp pobunio. Ali htjedoh napisat da je sve na prodaji u CG. Eno se u Nikšiću ne mogu dogovorit ko je Crnogorac a ko Srbin, hahahaha, ko bajagi. Nego jedan od osnivača Pozitivne ili Negativne profiter medijski reće da se on pita on bi sa DF a pošto se ne pita oni će pregovarat do besmisla. I tako već viđeno *mesija* je ponovo među izabranima a oni su izabrali, šipak! , *DOBRO IZ CRNE GORE* pa prijatno.

 21. Jutros mediji objavise presudu namjestenog sudjenja za deportacije. Oslobodjeni svi do jednog u nedostatku dokaza. Tvrdim da ti ljudi i nijesu krivici ali da znaju sve o tim dogadjanjima. Po nagodbi sa vrhom mafijaske i zlocinacke piramide u Crnoj Gori su se zarekli na ćutanje. Zauzvrat im je obecana oslobadjajuca presuda. Sta ce se desavati dalje? Odgovor je sljedeci: Po dogovoru sa takodje mafijaskim i zlocinackim strukturama u BiH ce se u jednom momentu optuziti pojedinci koji su nosioci isitine i najvece prepreke i raskrinkavaci crnogorske hobotnice. Svaki pipak hobotnice mora ostati sacuvan. Nastojanje da pravda i istina dozive konacan slom i budu izvrnuti naopako ide po planu. Rodbina zrtava cuti. Rodbina zrtava je u velikoj mjeri prihvatila krvavi novac i zato ce svaka sljedeca istraga biti aminovana i s njihove strane. To se zove ljudska pohlepa i spremnost da se zazmuri pa makar i ono najsvetije propalo.

  • Javi se Suljo ! Javi se Suljo !
   Rafete javi se! Rafete javi se !
   Od današnjeg dana ako BS ne raskine koaliciju sa DPS-om ove žrtve su na duši BS-a.
   Žao mi je ljudi koji su stradali ali ovo postaje komedija.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: