A great WordPress.com site

ATENTAT NA MENE (1)

Krajem ljeta 2011.godine bio sam u Nikšiću, i na ručku u „Sinčelu“, sa nekoliko nikšićkih liberala i prijatelja. Veselili smo se, pričali viceve, dogodovštine iz LSCG, pomenuli tešeke izdajnike LSCG iz tog grada, Labuda Šljukića, bivšu našu gradonačelnicu Veru Miljanić, nikogovićevskog Necka Koćala, bivše prdsjednike podružnice LSCG Vladimira Nikčevića i drugog tobožnjeg vajara, a isto Nikčevića, i crnu reprezentaciju drugih. Za stolom, nedaleko od nas, ručala su četiri mlađa mračna tipa, odmah se viđelo da se radi o mafijinim agentima. Bili su mirni, ali mi je postalo jasno da je – namještaljka!

Sve je teklo svojim tokom dok se na ulazu u salu, odjednom, nije pojavio teški izdajnik LSCG od ranih dana, i već godinama i godinama visoko pozicionirani udbin agent – Rajo Vulikić zvani Šekspir. Duga masna kosa, brada, pogled prema nama, i odmah – glumljen, srdačni uzvik, uz Šekspirov ogavni osmjeh: „Đe si Slavko!“ Širi ruke da me zagrli,(!) prilazi, namjera mu je da dođe do našeg stola, i da se pita sa mnom(!). Ustajem, i kažem mu: “Da mi slučajno prišao nijesi, čuješ li me!“ Odmah spušta ruke,osmjeh mu se ledi, sliježe ramenima, i sijeda, bez pitanja, kod ona četiri momka. Znao je da su tu! Gledaju ga zabezeknuto, među njima je zavladao muk. Ja prelazim na priču o udbi, kažem mojim prijateljima: „Vidite li ko su udbaši? Vidite li: na što su sve spremni!“ Smijeh, nastavljamo sa našom prethodnom pričom. Vulikić i njegova ekipa uskoro odlaze.

Vraćem se, poslije nekolika dana, u Prag, ali se ubrzo, ponovo vraćem. Dobijam poziv za intervju sa jednom poznatom italijanskom producentskom tv-kućom. Dogovorimo se da intervju bude trećeg oktobra, hotel Podgorica, u devet sati prije podne. Ja i Helena Vučetić, kao bivši dugogodišnji portparol LSCG i njegov poslanik u Beogradu, đe se pojavila odmah poslije pada Miloševića, onog petog okotobra 2000-te, u parlamentu, odmah međunarodno priznate, takozvane Savezne Republike Jugoslavije.U saveznom pralmentu je, kao i uvijek, briljirala! Helena je tu sa mnom, u svojstvu prevodioca. Sjetih se: bila je naš poslanik, nazdravlje njoj, zajedno sa teškim i nedavnim udbaškim izdajnikom iz Budve, Sašom Jovičinim Markovićem, poznatim pod nadimkom – epileptičar, iliti – padavičar!

Izlazimo iz kola, krećemo prema ulazu hotela, a ispred ulaza, na travnjaku, vidimo da nas čeka – isti Rajo Vulikić – Šekspir. Usmjerimo se prema njemu, u prolazu ga okznem ramenom, puši, ćuti. Pitam Helenu: „Je li ti jasno zašto je ođe?“ Ona odmah odgovara: „Pa to i tice vide!“ Nasmijemo se, imamo očiglednu udbašku pratnju! Čekamo Italijane pred recepcijom. Odaljimo se od pulta, zakoračimo prema divnom pogledu na Moraču koja slobodno, i krasno, teče. Čujemo korake, okrenemo se, vidimo da Šekspir pita recepcionerku: dali je tu taj i taj? Ona potvrdno odgovara, a on joj kaže da mu prenese, da sađe, čeka ga.

Pojavljuju se Talijani, izlazimo na krasnu terasu, snimanje kamerom počinje. Intervju je trajao preko dva sata.Bio je perfektan. Moja duboka, istinita analiza: Miloševića, Đukanovića, rata, pljačke, mafije, pokradenih izbora, terora, diktature, Prve banke, Miska Perovića, univerziteta, medija, lažnih novinara i intelektualaca, nevladinog lažnog sektora, i tako redom. Završavam, i tačno u tom trenutku čujem krik iza mene: „Kako to pričaš Peroviću, kako to lažeš, ti si politički mrtav! Živio Milo Đukanović!“ Mirno ustajem sa stolice, okrećem se i vidim postariju osobu kako doručkuje sa nekom srednjovječnom ženom. Na terasi nikog nema, kao ni u Sali hotela, sve je prazno, a jedanaest je sati! Shvatam da je ovaj olinjali tip, zapravo, onaj lik kojeg je Rajo Vulikić tražio na recepciji, shvatam da je stari udbaš, razumijem da je u pitanju provokacija! Prilazim mu, kažem mu ono što je zaslužio, blijedi, trese se od straha, žena vadi mobilni i bira neki broj, hoće da me tim činom prepane! Nasmijem se, a tad se na terasi pojavljuje novi, iskusni, dugog staža, previjani udbaš Ljumović, ime mu ne znam, kojeg očima vidio nijesam dvadeset godina! „Zdravo Slavko, kako si?“ Osmjeh, srdačnost, gluma kao Rajova! Pitam ga: „Ko si ti?“ On mi odgovara, ali bez obziora na njegov „odgovor“ shvatam da se radi o Rajovom pojačanju. Dok razmjenjujemo nekolike rečenice, onaj par se gubi, nestaje neviđenom brzinom.

Sada sam u Hercegnovom, gradu teških izdajnika LSCG među kojima vode: Marko Salatić, Panto Pavićević, i još u komunzmu obučeni i razrađeni udbaš koji je nastavio da radi i za mafiju – Gojko Pejović. Ja i Helena idemo prema trgu, bačim pogled na unutrašnjost jednog lokala, vidim unutra Gojka sa nekolicinom, kako sjedi. I on, kao i Vulikić u Nikšiću, pokušava osmjehom da mi se javi, diže ruku na pozdrav! Odgovaram mu srednjim prstom i mislim se –fuj gade! Helena i ja prolazimo dalje, Gojko ostaje.

Evo i šestog juna, ove godine! Hercegnovi. Neđe je oko jedan popodne. Šetam Škverom. Zaustavlja me Vaso Marić, moj poznanik. On je stariji čovjek, simpatičan, veseo, politički potpuno suprotan meni. Uvijek je, bez ob zira na vrućinu, u crnom, i sa majcom na kojoj je Mladićev lik. Vaso je vazda sa crnom, debelom šajkačom, kokarda, niz teških krstova srebrnih oko vrata, štap. Sijedamo na terasu jednog lokala, sa nama je i gospodin Tonsanti, pričamo o vlasti, Đukanoviću, Prvoj banci, šalimo se, smijemo. Terasa je skoro prazna. U jednom trenutku prilazi mi neka mala, trudna žena, koja je sjedala dalje od nas, i počinje da me vrijeđa, pazite, ne Vasa,i ne nas oba, nego direktno mene! Psuje me, viče – kako mogu da vrijeđam Đukanovića i kaže kako bi me udarila šakom, samo da je muško! Naravno, očigledna provokacija, režirana, sve je jasno.Nju nije stalo što je trudna, i do čega miože doći, ona žrtvuje nemajčinski, i namjerno, svoj plod! Kažem joj da sjaše, da mi se miče s očiju, da batali. Poslije saznajem da je prešla, prije zaleta na mene, u drugi kafić, još dalje, da nas, navodno da nas ne bi čula, smetalo joj je, hahahaha, ali – zadatak je zadatak, a plan je plan! Takođe ću saznati da se preziva Vasiljević, da je njena rođena sestra bila u dugogodiišnoj vezi sa poznatim novljanskim udbašem, da je ova koja mi je prišla, udata za Engleza, da tamo ili u Švajcarskoj živi dugi, dugi niz godina, da je Englez bio tu sa njom, i da nam je i on, meni i Vasu, poslije nje odmah i hitro prišao agresivno, noseći svoju bebu u rukama, očekujući da ću fizički nasrnuti na njega! Taj „čoek“ je, kao čas prije i njegova žena plod u materici, žrtvovao neočinski i neljudski svoje rođeno dijete, bebu, namjerno je uvukao u opasnot, vičući meni na engleskom: da sam glup, nasrnuo je, ali da ga je Marić kulturno zaustavio! Inače, da budem konkretan, njegova žena je, prethodno, na mene kriknula: „Pička ti materina, kako te nije sramota da tako pričaš o Milu, našem predsjedniku! Da sam muško, sad bi te šakom udarila!“

Dakle,bez obzira što godinama živi u Švajcarskoj, što je udata za Engleza, Milo je za nju – njen predsjednik! Hahahahaha-malo morgen, ko u to može povjerovati? Jasno je da njoj nije smetala buka, jer je nije ni bilo (ali, i da je bilo!) nego joj je planirano „smetalo“ što je, jedna od tema mog i Vasovog razgovora, bio i Milo Đukanović, pa je ona navodni cenzor! Da komedija bude veća,Đukanović ni tada nije bio, a nije ni još, predsjedik Crne Gore, hahahaha, što ponovo dokazuje da se radi o pripremljenom planu sa totalno neobaviještenom osobom. Ali, i da je Đukanović bio, kao što će voljom stvorenja nanovo biti predsjednik, kakve to veze ima sa kršenjem zakona? Inače, da Vasiljevićki smeta „buka“ kao što joj je „smetala“ toga dana, onda bi cijela Crna Gora, svakodnevno, trebala da bude hapšena i mlaćena zbog hiljada prijava raznih Vasiljevićki, a svi bi primorski gradovi, uključujući i Hercegnovi, kroz taj status masovnih hapšenja i mlaćenja, prolazili svakog ljeta, jer je buka u njima nesnošljiva, i traje do kasnih večernjih i ranih jutarnjih sati!

Englez se vraće za svoj sto, ja odlazim do WC-a, ali me prilikom prolaska zaustavljaju neki dragi momci i traže da sjednem s njima. Prihvatam, naručujem malo pivo, kratko pričamo, smijemo se, ostavljam pivo nedopijeno i kažem im da moram na ručak. Plaćam piće, izlazim, prolazim terasom do trase šetališta, potpuni je mir, ali me tu čekaju specijalci. Pita mih: „Je li vas Milo poslao dam me hapsite?“ Jedan me odmah, iz čista mira, i bez ikakavog povodaa, snažno udara treniranim udarcem smrti otvorenom šakom u bradu, preziva se Jauković!(Odmah će da slaže kako sam ja udario njega, televizija će ga snimiti sa crvenilom površinskim desne mu strane vrata! Znači – sam se šklepio prije snimanja, i to prodavao kao – moj udarac!) Padam na moćnu, čeličnu ogradu šetališta, ona se od snage udara pomjera, a onda se ja, od nje odbijen, rušim čitavim tijelom na pločnik i glavom udaram u njega, gubim svijest! Tada, od istog Jaukovića, dobijam stravičan udarac nogom u čizmi, iz sve snage, u desnu stranu grudnog koša, lomi mi se rebro!

Na terasi i šetalištu nastaje bijes usmjeren na specijalce. Oni mi, potpuno nesvjesnom, stavljaju lisice,(!) ruke su mi na leđima, i vuku me, kao vreću po pločniku, četrdesetak metara, i doslovno me, kao teški prtljag, ubacuju u policijsko auto! Kasnije saznajem da je sa Jaukovićem, i policajcima,odmah po njihovom dolasku i dok sam ja bio sa momcima, potiho, i s kraja, šušorio Toma Stanić,pijanista, sin još jednog velikog izdajnika LSCG, slikara Voja Stanića! Mogu misliti o čemu su „pričali“! Želim da pomenem još jednu stravičnu činjenicu, da je panika nastala i među đecom! Neka ekskurzija je sve gledala, a stajali su u redu za kupovinu sladoleda! Inače, očevici su bili uvjereni da sam ubijen, da sam mrtav,da je napad Jaukovića bio planiran, a đeca bila sluđena od jeze koju su gledali! Kasnije ću saznati da je Jauković ranije bio u obezbjeđenju Đukanovića, pa onda i brata mu Aca, da je izraziti velikosrbin, i da je često upotrebljavan kao prebijač u okvirima specijalne policije, te da je, u nekolika navrata, bio navodno suspendovan zbog nasilja i napada, ali brzo vraćan na isto mjesto.

Pouzdano znam da toga dana Jauković nije trebao biti na poslu, ni u uniformi, nego da je posebno pozvan za opisani zločin! Javno pitam – ko ga je zvao, i javno pitam: ko je taj koji je napravio čtavi plan, i ko je naredio da policija izađe? Ko je taj ko je mogao, na osnovu bilo čega očiglednog na mjestu događaja, zaključiti da se radi o kršenju javnog reda i mira, ili bilo kojeg drugog kršenja zakona? Ko je taj iz vrha policije, ko nije odmah morao znati da je napad na mene, i otvoreni pokušaj moga ubistva, jedini cilj dlaska policije? Javno pitam, mada odgovor znam, kako je moguće da mi, ni jedan jedini medij u Crnoj Gori, nije dao ni najmanju šansu, ne samo za izjavu, nego za intervju? Zar ovaj pokušaj mog ubistva NIJE za njih vijest godine? To nije uradio ni lokalni radio Hercegnovi! Kako je moguće da su mediji ledeno zaćutali i ćute sve do danas na ovaj događaj, a suđenje policajcu, koje je u toku, uopšte ne prate, i pored toga što se radi i otvorenom pokušaju atentata na mene? Za razliku od ostalih, sramna „Pobjeda“ Srđana Kusovca, lažnog novinara, sluge mafije, dao je ogoman prostor za intervju sa Vasiljevićkom! U tom “intervjuu” ona je nastavila da laže kao i do tada, sve po narudžbi!

Kako je moguće da se, tokom izborne kampanje koja je slijedila, ni jedna jedina „opoziciona“ stranka nije ni osvrnula na ovaj pokušaj atentata? Ili: kako to da ovaj pokušaj ubistva za njih nije događaj koji se tiče politike? Kako je moguće da se ambasade: SAD, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, nijesu udostojile bilo kakvog komentara? Naravno, odgovor je: SAD i Evropa stoje iza crnogorske mafije kao njeni zaštitnici i propagátoři! Kako to da ćuti i Helsinški komtet budvanskog izdajnika LSCG Slobodana Franovića? Kako to da ni jedna, od stalno u medijima prisutnih „nevladinih organizacija“, nije puštila ni glasa?

I najvažnije od svega: đe bijahu protesti makar malog broja stanovnika i stanovnica CG povodom zločina? Đ esu bili svi koji me pitaju: „Kad ćeš da se vratiš Slavko i da se boriš?“ Đe nestaše deseci hiljada godinama oduševljeno prisutnih na našim mitinzima? A đe bijahu protesti makar dijela stanovnica i stanovnika Hercegnovog? Đe bijahu hiljade naulicama Podgorice: pred vladom, parlamentom, predsjedničkom palatom?

Đe?

Odgovor je – niđe!

Da li sam ljut ili razočaran zbog toga?

Taman posla!

Nije LSCG zamrznut 2005.g. ni zbog čega drugog, nego što smo postali svjesni dugogodišnjeg, masovnog i nadubljeg NEKARAKTERA stanovnika i stanovnica Crne Gore koji se, po ko zna koji put, ponovo očigledno manifestvovao izlaznošću i samim, više nego istinitim i poraznim rezultatom upravo završenih „izbora!“ Meni je sve jasno odavno! Jasno je i svima U Crnoj, ali oni su listom vasiljevićevke, a ja čoek bio, jesam i biću!

U dubokoj nesvjestii odveli su me u stanicu MUP-a, držali su me namjerno bez svijesti – dva sata! Tamošnji komandir je neki Bojović, načelnik MUP-a neki Banićević, a inspektor koji je tamo bio, neki je Konjević.Bilo je tamo još šest, sedam inspektora! Ljekari se nijesu zvali, a morao sam odmah da budem odveden u bolnicu, ali nijesam! Zašto? Čekalo se da od unutrašnjeg krvarenja – umrem! Nije se desilo!

Bračni par Vasiljević bio je pred zgradom MUP-a, bili su tu i neki krasni ljudi koji su protestovali, tu je bio i Vaso Marić. Došla je odmah Helena Vučetić, vikala je, svađala se sa policiím, vršila je pritisak da zovu ljekare! Slagali su je kako ja – odbijam da ljekari dođu!!! A ja sam bio – u dubokoj nesvijesti. Konačno, kad su postali svjesni da od moje smrti nema ništa, a molili su da mi smrt dođe od unutrašnjeg izliva krvi u mozak, ili u pluća, tamo sam i povratio nesvjestan, prebačili su me u hitnu. Tu je odmah konstatovana kontuzija glave i grudnog koša, i ogrebotine na koljenima i tijelu. Probudiću se, konačno, u Meljinama, na intezivnoj njezi, đe je konstatovan, za razliku od hitne, lom rebra i ogrebotine po rukama i koljenima.

U Meljinama me je posjetio načelnik novljanskog MUP-a Banićević, u toku noći pojavio se još jedan teški izdajnik iz Novoga, među prvima u LSCG, Mimica Vujović, tobož da me vidi. Nova provokacija!
Sjutra dan je došao da me vidi direktor policije Božidar Vuksanović, zajedno sa novljanskim načelnikom. Čim smo ostali sami, rekao sam Vuksanoviću da je naređenje za zločin došlo sa najvišeg mjesta! Odbio je, ada nego!

Izjave povodom slučaja, a za mene atentata, dali su: ministar policije, njen direktor, predsjednik parlamenta i još nekoliko njih.Najkraće što je moguće, prenesena je moja izjava. Traga nije bilo ni jednoj televiziji, osim „Vijesti“, nikome! Sve u svemu, viđenim naručenim izjavama, dio vrha mafijaške Crne Gore, pokušao je da sa sebe, i Mila Đukanovića, spere bilo kakvu odgovornost ili naredbodavnu ulogu, u slučaju otvorenog i jasno dokazivog atentata!

Vulikića Šekspira i Gojka Pejovića naveo sam da bih rekao kako je moguće da je cijela akcija, zajedno sa novljanskim MUP-om, mogla biti planirana i od strane navedenih, ne bi me čudilo, naprotiv!

Ali, ja znam da je neuspio pokušaj došao od samog vrha Prolivgore!

Osveta meni puna mržnje, morala je biti krvava i zasnovana na činjenici da sam ja prvi: raskrinkao američku i britansku politiku prema Crnoj Gori i bivšoj Jugoslaviji. Oni su uništili Antu Markovića, oni su doveli Slobodana Miloševića i ostale! Oni su ti koji drže i čuvaju mafiju na čitavoj teritoriji bivše Jugoslavije, oni su ti koji su štitili: Miloševića,Karadžića, Mladića, oni su ti koji su u krvi rasturili Jugoslaviju, oni su ti koji drže Đukanovića i sve druge u regionu, kao svoje apsolutne dobrovoljne robove, žestoko plaćene omogućenom ogormnom pljačkom, kriminalom, vječno, oni su ti koji su naveli stvorenja u Prolivgori da im Đukanović, punih dvadeset i dvihe godine bude i jeste Bog, oni su ti…koji planiraju i rade na konstituisanju Male Velike Srbije, oni su ti kojima su: Dodik,Izetbegović,Dačić, Nikolić, Tači, Djukanović sa ostalima, potrebni, ne samo za ostvarenje toga plana, oni su ti… koji su stajali iza dugotrajnog ubijanja LSCG i Crne Gore!

Meni lično, to je najveća nagrada koju sam dobio u životu, jer oni su ti koji su svojom jezivom politikom prema meni, liberalima,Crnoj Gori i regionu, PRIZNALI da smo bili i ostali – f a n t a s t i č n i…,i tako dalje.

Sve drugo su gole laži!

Sve sam to ja, prvi i jedini, javno raskrinkao i raskrinkavao, evo već godinama i godinama, ja sam jedini čija su se predviđanja, na moju veliku žalost, ostvarila po Crnu Goru i stvorenja, da crnje ne može biti! Jedino nijesam mogao nikad pretpostaviti da će ovdašnji, nekad hrabri i ponosni narod, ikada sebe srozati poziciju – stvorenja, a sveo se je dobrovoljno, račundžijski i – nepovratno!

Sve rečeno ja sam, samo nešto malo prije atentata, rekao, kao i uvijek, u velikom, perfektnom intervjuu beogradskom “Press-u”, koji je sa mnom uradio Marko Milačić!

Ponovio sam i predviđanje, kao i istinu: da se Đukanović brzo vraće na mjesto premijera ili predsjednika…

Advertisements

Comments on: "ATENTAT NA MENE (1)" (66)

 1. Sad će opet skočit uhode na ovom blogu i krenut na mene kako sam nevaspitan a + ima i dama na ovom blogu pa zaboga kako bar zbog njih nemam zazora itd itd itd…. al’ moram reć’ dvije; JEBI GA SLAVKO KAD U CRNOJ GORI NA JEDNOG ČOEKA KOJI JE TO BIO, JESTE I OSTAĆE, DOLAZI 16 ŠPIJUNA + 2 JAUKOVIĆA

 2. Građanin said:

  Zna se na sto su spremni.Gospod neka te cuva kao sto te je spasio i ovoga puta!

  Znam da bi im zagorcao zivot tvoj povratak u politiku jer kraj im se vec nazire.

 3. U Crnoj Gori postoje pojedinci na čije prisustvo se pali crvena lampica, jedan od njih je Slavko Perović. Dakle, crveno se pali na alfa tipove-viteze modernoga doba.
  Kada se upali crveno odred je spreman da plan sprovede u djelo. A, plan je jasan-likvidacija. Oni koji narede likvidaciju imaju samo jedan problem, a problem je taj što je Crna Gora u Evropi. A, alfa tipovi čisti kao suza. Da nije tako mi danas ne bismo mogli ni kuckat i komentarisat, a kamo li što drugo (doduše, siguran sam da su nas odavno skenirali i da se na nas pali lampica boje ciklame).
  Meni lično je jasan profil nalogodavca (bolesnik), jasan mi je profil špijuna (uhode, hulje, nesreće…), profil egzekutora (bolesnik). Ali, moram da priznam da mi nije jasan profil tipa Danijela Vasiljević.
  Dakle, đevojku je, zajedno sa sestrom i majkom, otac povuka u Švajcarsku devedesetih i to upravo zbog problematične veze njene sestre sa tadašnjim policijskim inspektorom. Na ovome će se završit moj komentar, a ostalo možete da pretpostavite (slobodno dajte mašti na volju, vjerovatno da je istina sve što vam “padne” na pamet). Danijela se odlično sjeća devedesetih, svih problema kroz koje je familija prošla, kao i posljedica-ona i sestra su persone non grate, kako u široj familiji, tako i u komšiluku,i u gradu i na mjesta đe ljudi znaju za njih uzduž i poprijeko Crne.
  O kakvoj se tu budali radi? Kakvu je budalu od muža našla(ili, jednostavno su se našli)?
  E, sad, da je ova kokoška rijetka vrsta pa i ajde de. Nego, ovakvih je kokoši kastig, toliko ih je da se od vaški odbranit ne možemo.
  I na kraju, ko je još vidio da vaške idu na demonstracije?

 4. Provjereno i dokazano da jaukovic tog dana nije bio u smjeni,vec angazovan onog momenta kad se Slavko pojavio na skveru.

 5. Antonella Antonelli said:

  Samo citam ovo i sa svakom procitanom recenicom sve vise mi jeza prolazi kroz mene …..Nema te rijeci koja bi mogla opisati jad i bijedu nesrecnih stanovnika i stanovnica Montenegra….Samo cu kratko reci, Slavko ti si jedan genijalan i veliki COVJEK….Srecna sam i tako ponosna sto sam bila i uvijek cu biti ” tvoj ” LIBERAL…

  Ljilja

 6. M-K0MITA-JAK0VLJEVIC!! said:

  Srecan sam i P0N0SAN ST0 SAM BI0 I 0STACU ”TV0J” LIBERAL !!!
  A ST0 SE TICE CRN0G0RSK0GA NAR0DA,PR0DA SE ZA SAKU eura! SVE SAMI (90%) P0LTR0NI I IZDAJICE!!! PI :((((

  VELJI P0ZDRAV ”PER0VICU SLAVK0” iz Spanije 0d JAK0VLJEVICA!!!!

 7. Na neke (ne)ljude je bespotrebno izvrsiti atentat, toliko su mizerni i bijedni i pored popljačkanog novca. Zivi hodajuci mrtvaci. Bijeda i jad! Nisu se imali rasta ni roditi

  Čizmaš Jauković???? Fuj!!

 8. Sve je jasno,sve isplanirano. Narod iskrivio siju,zabio glavu do medjunozja.

 9. Karageorgije said:

  Srrašno! Najstrašniji je opis Danijele Vasiljević i njenog Engleza! Danijeala Slavku prilazi trudna i Boga moli da je Slavko rokne nogom u stomak! Isto radi njen muž, vaginalno asimilovani Englez koji Slavku prilazi sa bebom u naručju kojoj je otac, i Boga moli da Slavko razvali bebu! Da je to Slavko uradio,(a znamo da ne bi NIKAD!) eto optužbe koja bi glasila – Slavko je ubica i zvijer!!! To je bio CILJ!

  Sad mi pade na pamet da otvorite DAN on line, i da vidite SLIKU izdajnika LSCG Necka Koćala, na nekom skupu udbaške Pozitivne u Nikšiću! Pogledajte mu osmjeh i pozu! Tako se, u istim pozama, prodaju i stare, izdrkane KURVE! Ista je glibulja od izdajnice LSCG iz Nikšića, Vere Miljanjić, funkcionerke Pozitivne! BLJAK!

 10. Srce me i dusa boli za nepravdom nad Slavkom. Polupismeni Jaukovic da demonstrira nasilje? Tako me pok. otac vaspitao da bih i Djukanovica branio a ne Slavka. Slavko zna ko sam imam jos dva liberala golim tijelima cemo ga branit a dusmani neka i oruzjem krenu na nas. Nek izvole?

 11. neko_iz_mase | 22.08.2012. u 19:52h

  Plažni bar “La bamba” vlasnik je Ivanko Vrbica,bisvi inspektor MUP-a ,cija je supruga sadasnja sudija za prekrsaje u Herceg Novom i smije li onda neka inspekcija ili policiska patrola da dodje,
  tako da striptizete i dileri mogu opusteno da rade.
  mali EPP,najjeftinije sex usluge u gradu,a i cijena skanka ,extazija i kokaina je ispod cijena u regionu

 12. Negodovanje zbog preglasne muzike posljednjih dana je kulminiralo. Brojne su žalbe na ugostiteljske objekte u Igalu, Toploj, Kumboru i još nekim mjestima. Na meti kritike naročito su plažni bar La bamba na Bijelom mulu i restoran Obala u Igalu. Glasna muzika do ranih jutranjih časova uznemirava mještane i goste koji ogorčeno primjećuju da ne mogu mirno zaspati.

  Posebno su ugroženi gosti i pacijenti Instituta Igalo. Jedan mještanin Igala ogorčeno tvrdi da Komunalna policija ne smije da priviri u neke objekte, kao što je La bamba jer su zakupci “moćnici” kojima “niko ne može ništa”.

  “Tamo nekih 10-tak polugolih igračica i jedan striptiz momak zabavljaju goste do ranih jutarnjih sati, bez kontrole ulaska maloljetnih osoba”, navodi taj mještanin.

  “Tamo nekih 10-tak polugolih igračica i jedan striptiz momak zabavljaju goste do ranih jutarnjih sati, bez kontrole ulaska maloljetnih osoba”

  Načelnica Komunalne policije Nataša Tatalović energično odbija takve optuž

 13. Evo i slike udbaša i teškog izdajnika LSCG, Necka Koćala http://www.dan.co.me/gfx_bb/politika26102012.jpg

 14. Pero s pumpe said:

  Quid pro quo
  Niciji zivot nije bitniji ni od cijeg svi su jednaki

 15. Knežević je u intervjuu “Vijestima” a zatim u izjavama drugim medijima optužio crnogorskog premijera Mila Đukanovića, Stanka Subotića i bivšeg šefa SDB-a Srbije Jovicu Stanišića da su predvodili kriminalnu organizaciju koja se bavila švercom duvana i organizovala ubistva.

  On je izneo konkretne optužbe za pojedina nerasvetljena ubistva, iznoseći i imena neposrednih ubica. Knežević je saopštio ko je i zbog čega likvidirao Blagotu-Baju Sekulića, Vanju Bokana, Darka-Belog Raspopovića i Gorana Žugića, kao i Radovana Stojičića Badžu, Jusufa Bulića, Iva Pukanića i Duška Jovanovića.

  “U avgustu 1998. na rođendanu kćerke Canetovog “poslušnika” Željka Mihailovića, pomalo alkoholiziran, pred više gostiju, među kojima sam bio i ja, Subotić je govorio: “Rekao sam Arkanu da Bokana pomete njegov vjetar vrlo brzo”.

  Canetove planove malo su odložili događaji i smrt njegovog tadašnjeg “supkontraktora” Željka Ražnatovića Arkana. Bokana je u Atini ubio niko drugi nego Baja Sekulić, koristeći lažni švajcarski pasoš i takozvanu “medenu klopku”, a svu logistiku odradio je tada novi policijski pulen Goran Žugić.

 16. Otac dvoje dece

  Goran Žugić rođen je 11. maja 1963. godine u Tuzli gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Od 1989. godine radio je u MUP Bosne i Hercegovine, a 1991. godine imenovan je za načelnika Službe državne bezbednosti u rodnom gradu. Porodica Žugić, u kojoj su otac i majka bili prosvetni radnici, seli se u Crnu Goru 1992. godine.
  Goran Žugić karijeru u Crnoj Gori gradio je najpre kao načelnik policije u Herceg Novom, a potom i kao šef podgoričke policije. Za savetnika predsednika Crne Gore za bezbednost izabran je u martu 1998. godine. S Đukanovićem je bio i u bliskim prijateljskim vezama, a crnogorski predsednik ga je i venčao s Natašom, farmaceutom. Iza Žugića je ostalo dvoje dece – petogodišnji Andreja i dvogodišnja Tara. O njemu se u Podgorici govori kao o čoveku od velikog političkog uticaja.

  • “Sačekuša” za Gorana Žugića

   Te poslednje majske noći prošle godine, nešto pre 23 sata, grupa mladića je sedela na klupama na trotoaru Bulevara Save Kovačevića u Podgorici, naspram poznatog kafića “Baston”. Zaneseni pričom, nisu ni primetili kad je crni “audi 6” (PG 12-93) došao iz pravca obližnje velike pijace, skrenuo desno, kroz pasaž ušao u neosvetljeno dvorište stambenog bloka i zaustavio se ispred prvog ulaza sa leve strane. Trgnuli su se tek kada je odjeknuo kratki, reski rafal.

   Jedan od mladića je, izgleda, bio policajac. Profesionalno je reagovao, potrčao preko ulice i kroz pasaž za tren stigao do zaustavljenog automobila, uredno parkiranog ispred samog ulaza. Tu ga je sačekao stravičan prizor: nepomično telo čoveka koji je lažao na leđima, krvavog, unakaženog lica. Momak je, ipak, brzo i lako u njemu prepoznao svog tihog i nenametljivog komšiju, nekada i direktno pretpostavljenog u službi, Gorana Žugića, savetnika za nacionalnu bezbednost predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

 17. Nekoliko dana potom predsednik Đukanović je na jednom promotivnom skupu svoje Demokratske partije socijalista u Tuzima kod Podgorice čvrsto obećao da će “ubice” njegovog najprisnijeg i najpoverljivijeg savetnika kao i oni koji su naručili to ubistvo biti izvedeni pred lice pravde. Đukanović, istina, tada nije šire obrazlagao to obećanje niti ičim nagovestio da policija ima bilo kakav čvrst dokaz o identitetu onoga ko je izveo ovaj mučki atentat na čoveka koji je, kako je tom prilikom rekao Đukanović, “brinuo i o demokratiji i o bezbjednosti Crne Gore”

 18. Događaj je, inače, odjeknuo i uzbudio, ne samo Podgoricu, možda, čak, i više nego ubistvo Gorana Žugića. Pored ostalog, aktuelizovana je tada i tvrdnja bivšeg saveznog ministra za informisanje Gorana Matića, koji je svojevremno bez uvijanja optužio Raspopovića kao egzekutora, odnosno da je on, po nalogu američke obaveštajne službe, tobož organizovao likvidaciju Žugića, “kako bi Amerika lakše kontrolisala i držala na oku Mila Đukanovića”.

  Ta priča je obnovljena i “dosoljena” i pre petnaestak dana u zagrebačkom nedeljniku “Nacional” koji je doslovce napisao: “Goran Žugić, savetnik za nacionalnu sigurnost u Đukanovićevu kabinetu, koji je bio vrlo neugodan svjedok o Đukanovićevu i Subotićevu (reč je o izvesnom Stanku Subotiću, zvanom Cane, kojeg zagrebački nedeljnik označava kao glavnog mafijaškog bosa na Balkanu, prim. B. S.) društvu sa Svetog Stefana i tajnim računima na Cipru kamo im je osobno prenosio novac. Pouzdano se zna da je Žugić prije smrti dostavio dosta dokumentacije o Đukanovićevoj i Subotićevoj poslovnoj suradnji jednoj zapadnoj obavještajnoj službi. Žugića je eliminirao Darko Raspopović Beli, šef antiterorističke uprave državne sigurnosti Crne Gore. No u siječnju ove godine i sam je Raspopović likvidiran u središtu Podgorice pred mnogobrojnim prestravljenim prolaznicima..”.

  Milo Đukanović je u pismu “Nacionalu” i podgoričkom “Danu”, koji je u celini preneo pisanje zagrebačkog lista, energično i s gnušanjem negirao sve ove navode, tvrdeći da su to izmišljotine podmetnute “Nacionalu” iz mržnje prema njemu.

 19. Perović je ponovio da je iza Đukanovića stajao Zapad, koji je, prema njegovim riječima podržavao i ostale mafijaške režime u regionu.

  “Ništa mu nije stajalo kao prepreka, njegova permanentna pljačka i izborne krađe debelo su podržavane od Zapada; neko je od njihovih visokih ‘političara’ i ‘obavještajaca’ uzimao dio ogromnog opljačkanog novca i stavljao ga u vlastiti džep, to je bio osnov da se Đukanoviću pljačka ne samo dozvoli, nego i pomogne, to je jedna vrsta reketiranja. Potpuno je ista situacija i u drugim državama nastalim nakon raspada bivše Jugoslavije: u svima njima je na vlasti mafija”.

  On je ocijenio da Đukanovića može srušiti samo opštenarodna pobuna egipatskog obrasca, ali da će, uprkos takvim željama, ovaj biti ponovo izabran “za predsjednika mafijaške DPSDP”.

  “Što će mu omogućiti da ponovo postane i formalni predsjednik Crne Gore, jer mu ta funkcija ponovo vraća diplomatski imunitet… Najviše mu u korist ide davno prodata ‘opozicija’ i njihovo odbijanje da bojkotuju mafiju na svakom koraku. Taj bojkot bi bio jedini osnov za pobunu. Ovako, evo Đukanoviću Klintona u Crnoj Gori koji će ga ishvaliti, i tako dalje, i tako dalje”, kazao je Perović.

  Rekao je da se ovoj sramotno-lažnoj “opoziciji” pridruživati neće, jer zna kako dišu “ti mafijini igrači”.

 20. Ovo je druga posjeta Mekejna Crnoj Gori, a prvi put je u njoj bio 2006. godine. Svjetski mediji su se bavili vezama Mekejna i Crne Gore, posebno dok je bio u kampanji za predsjednika Amerike.

  Vašington post je prije nekoliko godina pisao da su se 2006. godine Mekejn i ruski miliarder Oleg Deripaska sreli u Crnoj Gori. U tekstu se tvrdilo da je Deripaska bukvalno preuzeo kontrolu nad crnogorskom ekonomijom kupovinom Kombinata aluminijuma u Podgorici, dok se upravo Mekejnov tim sumnjiči da je Kremlju obezbijedio da “formira rusku ispostavu na Mediteranu”.

  “Kako su se poklopili interesi Mekejna i Putina? U to vrijeme Putin je želio da formira rusku ispostavu na Mediteranu, a Mekejn je lobirao za crnogorsku nezavisnost od Srbije, nazvavši je najvećim evropskim demokratskim projektom od kraja Hladnog rata. Iako je Rusija generalno bila na strani Srbije protiv zapada, oslobađanje Crne Gore od Srbije za Kremlj je značilo bavljenje Crnom Gorom koja se mogla lako kontrolisati, pisao je časopis “Nejšn”.

 21. koliko je ljudi likvidirano a da se zato nikada saznalo nije? Sam primjer ubistva inspektora Kalaca u Rozajama nam najbolje svjedoci o tome koliko je nevidiljiva granica da se pojedini slucajevi nikada ne objelodane.

  Mene licno su pokusali u vise navrata na razne nacine da uklone sa spiska zivih.

  Usput, gospodine mondo, ako se bavite ovom problematikom mogu da vam doturim dobrog materijala kako biste slozili sve kockice i zaokruzili neke price vezane za imena koja ste pomenuli. Nadam se da cete shvatiti na pravi nacin.

 22. Prvo Milojka da ispratimo, pa na višemjesečni oporavak na dobrovoljnoj osnovi:)

 23. Posle slusanja reprize intervjua sa izvjestnim Borom Krivokapicem a potom citanja ovog teksta postaje vam i vise nego jasno gdje zivimo. Na samom pocetku teksta prepoznao sam jedno ime i prezime bivseg liberala iz niksica. Znam, ga, znam ciji je, znam ko su mi. I da nije napisano ovo onjemu ja bih mozda zapisao jednog dana. Toliko tome…
  Da je Crna Gora neka strateska tacka, geopoliticka i razne druge epitete koej joj kace ovih dana je i vise nego izlzana priparema . Dodju tako neki nizerazredni novinari, publicisti i za avionsku kartu i malo honorara progovore nesto i to ima , da ima, efekta kod maloumnog naroda jer je na snazi psiholosko postizborno dopiranje mozga ovom narodu jer mu je predizborno vec ispran. Ma ispranog se izgleda radjamo. Pravo da prica o proslosti ima autor ovog bloga a mi koji citamo da iz ovogizvucemo pouke i da nekad, mzoda niakd, nesto promienimo. Ali sve je suprotno kako na ovom a tako i na ugasenom blogu svi se tiskaju u dupe i pricaju pricu a pola od nas niska nisu ni bili clanovi liberalnog saveza.
  Evo ja prvi nisam , tada sam bo srednjoskolac, pa mi je tada to bilo i vise nego zanimljivo u vrtlogu koje je odzvanjao cecinim pjesmama i guslama i poklicima pijanih rezervista.
  E sad se pitam gdje , kud i kako dalje. Niti sam pametan a ni pametniji ali ovo crnogorsko cirkusko nakazanije mi izaziva mucninu, nase hvalisanje jos vec a da o procrnogorskim, properovicevskim orjentisanim da i en govorim. Sve je strah , strah, strah i to ce ostati tako pa jos jedna vijek . E crnogorci ko smo, sta so, dje smo …

  • Što kukumačeš ka kakva ženetina, časti ti? Što vrijeđaš narod bez potrebe? Ako je tebi život mrzak, nije drugima. Ako ti nisi bio član LSCG jesu drugi. To da su svi pičke, to mačku o rep. I ne znam o kakvom strahu ti pričaš? Što ti misliš da UDBA ne zna ko bistri politiku iza nikova? Misliš li da svi ovi “anonimusi” nisu svjesni toga?
   Brale, dobro je dok se melje i drobi, znači da smo živi. Pušti se te priče i budi srećan, jer svako slovo napisano ođe i bilo đe drugo je pod deset skenera. A, svako slovo je i opomena da ne zaboravljamo i ne praštamo. A, da ih nervira, nervira ih, Da su nervozni, nervozni su.
   Idi malo i na portal Vijesti, ispljuvali Veljovića u svih šesnaest danas, a mislio je da će se primirit iza Vujanovićeve raše.

   • Bicu jasan ,i vise nego jasno je koliko se bivsih liberala prodalo! Mala je crna gora pa se ne mogu sakriti . Jedni prave zgrade, drugima to ne uspjeva, na pola su ih zavrsili, jedni drze hotele, NVO organziacije, prave brasno.Ma kako hoces uostalom ovaj narod je kukavica do kukavice i tacka! A to da idem na portal Vijesti neko pametniji od mene je rasklinkao Vijesti, Pozitivnu, DF i ostale satelite vlasti.
    Da rezimiran ,naj unosniji posao u CG je prodaja i kupovina licnih karata, osnivanje politickih partija, ulazak u parlament i prdoklacenje u kaficima !!!

   • Ko ih jebe Fenix? Mislim stvarno? Ko su oni i što oni znače za istoriju Crne Gore? Niko i ništa, eto što su. U potpunosti nebitni likovi, oko njih se ne treba nervirat, jednostavno ukazivati na njih i njihova nedjela kao na anomalije društva koje se trebaju otkloniti.

 24. BORO?!STO TE JE.. A NIJE MOR’O))IZVINJAVAM SE …XAXAXA BORO…

 25. SAD i Evropa stoje iza crnogorske mafije kao njeni zaštitnici i propagátoři!

  ovo je jedina istina kojom se svaka druga istina u cg kida u samom korijenu – ovaj je narod pokusavao ali je bilo uzaludno, oni su mila stvorili oni ce ga i likvidirati kad tad. to njemu ne gine i to svi cekaju. to je racun konacno.

 26. RV inicijali (Rajo Vulikic) kako ga je oznacio odbjegli DPS idiot Vaso Mijovic je bio ‘svjedok’ (samo ?) ubistva Duksa Jovanovica .. Ovo na zalost nije sala .. vec realnost prolivgore …Slavko ,Helena i drusstvo zbijmo redove

 27. Perović je postavio strašan i sjajan tekst! Za svakoga ko je na prvoj godini novinarstva, Slavkov tekst je NAJMANJE – vijest mjeseca! O njemu bi se pisalo, pravile analize, radili inervjui sa Slavkom, idiotom od Jaukovića, tužiocem, advokatom, očevicima, načelnikom MUP-a, komandirom specijalaca u Hercegnovom, Milom Đukanovićem i tako dalje. Ali, istina je sljedeća – totalni muk! Taj muk, po ko zna koji put svjedoči, KO diriguje prolivgorskim medijima – Milo Đukanović! Još nešto – Đukanovići su najbrojnija familija u Prolivgori – ima ih 630.000 !!! A porotkinje su najsrećnije kad dobiju dvojke – braću Aca i Mila!

 28. Pitam se zasto se nikad ponovo nije objavio npr.prvi intervju poslije ubistva Duska Jovanovica gdje je cini mi se Damir Mandic potanko ispricao ko je narucio kako zasto,koliko je sacekusa bilo spremljeno na putu od redakcije do kuce ,mislim to se zna ali se ne pusta u medije –javna tajna…kao i sve u Crnoj nam Gori- svi znaju sve ali svi cute.A onda kad cujem neke starije kako zbore “bolje da smo se u ono vrijeme priklonili i onoj vlasti danas bi stan imali,bolje da se danas priklonimo dps-u imacemo posao i para ,bolje da su se i tvoji ovako onako no smo bili ludi ,kao da budemo posteni..” pitam se “kao”?Zar se treba biti posten zbog drugih??sto ce drugi rec ili zbog sebe? e kad to shvate onda ce svanut..

 29. I da dodam još jedno pitanje – zašto o svemu ĆUTI državna tužiteljka RANKA ČARAPIĆ? Konačno saznajte da je Đukanovićev mjenjač za priolivgorsko “pravosuđe” Ranka Čarapić, BIVŠA LIBERALKA I I Z D A J N I K ove stranke!!! Isti takav joj je muž sa imenom – Budo!

  Da oprostite – zasvrbje me – m u . o!

 30. Željko Ivanović stidljivo u posljednjem tekstu kaže “SDP je produžni kabal DPS, kako je to rekao liberal Perović”.
  Liberal Perović?
  1.pizma
  2.bojazan
  3.sramota
  Tri razloga zbog kojih nije ljudski, kako dolikuje ozbiljnom čovjeku i novinaru, rekao: gospodin Slavko Perović, utemeljitelj slavnog Liberalnog saveza Crne Gore.
  Ali, sluša sam Gorčina Stojanovića u emisiji Načisto i jednu stvar je odlično rekao-Crna Gora nije prošla građansko društvo Evrope 19.vijeka.

 31. Samo da vam kažem da je i Željko Ivanović bio član LSCG i da je njegov izdajnik od glave do pete. Kopija Miska Perovica. Znamo zasto mediji cute o atentatu, oni su Milovi! Ali, skrecem vam paznju na najveci dokaz da su Prolivgorci – mafijin proliv. Da nije tako, samo povodom pokusaja atentata na Perovica , ovaj bi blog bio preplavljen hiljadama komentara ! Taj muk je – P R O L I V G O R A !!!

 32. Atentat na Slavka Perovića nije vijest za medije u CG. A kada neko nekog novinarčića krivo pogleda ili mršne , onda je to vijest dana i napad na demokratiju , slobodu evropske vrijednosti. Danas je gora situacija nego devedesetih , tada smo imali LIBERAL , ONOGOŠT STANDARD , MONITOR a sad su svi mediji pod kontrolom mafije. A i što bi se mediji bavili time , kad je većini prolivgoraca zanimljivije suđenje po tužbi cece protiv jece , nego suđenje čovjeku koji je pokušao da ubije Slavka Perovića.

 33. Crna Gora je spremna za jedan ozbiljan dnevni ili nedjeljni list, recimo “Liberal”, gdje bi se znalo ko piše, kako piše i što piše. Naravno, jedini problem su pare, jer ko pošten i iskren ima pare? Niko! A, bismo li ga znali skockat, znali da je.. oca.

  • MONDO SAD SE NALAZIMO NA JEDINOM SLOBODNOM MJESTU. SABILI SU NAS. MALI ALII VELIKI.DOK KOD BUDE MOZGA DA PAMTI KURVI OD TUZITELKI, LAZNIH NOVINARA, PROFITERA,ZLOCINACA,
   POSTOJACE MAKAR MALO SANSE SA KONACNU SLOBODU I RJESENJE CRNOGORSKOG PITANJA UZURPIRANOG OD MAFIJE I STRANE SILE.

   DVA STRASNA ZLA:
   PRVI TE TLACI I BIJE A DRUGOME SVE TO PLACAS.VIDIMM DRUGE LJUDE KAKO JURE TOBOGANOM BEZ KOCNICAAA.
   ZIVOT MI MOGU UZET ALI SLOBODU NIKAD!! POZ ZA SLOBODNE CRNOGORSKE RODOLJUBE U INOSTRANSTVU IZ SLOBODNE CRNE GORE,(100m2) MOJ KUCA.

 34. Slavko volim te ❤ ali i ja kao i jos one 3 hiljade i nesto liberala sa Cetinja se osjecamo ostavljeni od strane tebe….Ti i LSCG ste nam bili jedina nada, a onda nas i ti ostavi i sad smo kao djeca bez majke…ni tamo, ni ovamo….sto sad mi da radimo aj nauci nas…to je onih 40 posto sto nije izaslo na izbore na Cetinje i onih 20 posto sto zalutase za frontom i pozitivnom…ima nas jos!!!

  • rajko zoric said:

   Nije Vas Slavko ostavio LIBERALKO nego je po milioniti put shvatio da su takvi kao ti skoro izumrli u cg. Malo je takvih da bi se bilo sto moglo uciniti. Preko 90% stanovnika cg su ogromne hulje i onda je prirodno da ih predvodi hulja od djukanovica. Slavko je tacno predvidio da je hulji od djukanovica dosadno i da ce se zbog toga vratiti na funkciju. On i mafija potpuno kontrolisu politicku situaciju i bez izuzetka svi lideri “opozicionih” stranaka su to po njihovim instrukcijama, i lekic i medojevic i mandic, a o milicu da i ne pricamo.Svi do jednog su vojnici mafije na cijem je celu hulja od djukanovica. Sta onda moze Slavko da uradi sem ovoga sto radi? Takodje ogromna laz je da u cg zive hrabri ljudi. U cg zive pickogorci koji su uz to i ogromni mazohisti. E zato je cg u predvorju pakla. Pogledajte univerzitet, medije, sudove, kulturne poslenike, sportiste,… sve gole kukavice i bijednici. Svi su se uvukli mafiji i hulji u dupe. Slavko je odavno pozvao na bojkot i izbora i parlamenta i pobunu jer se ovakva mafija kakvu ima cg ne moze skidati nikako drugacije. Tkz. opozicija normalno da nije za to.
   Ima li uopste nacina da se stanje promijeni? Ima i zna se nacin, ali je problem sto je mnogo hulja i kukavica, a izuzetno malo hrabrih i odvaznih.

 35. i dali smo ti podrsku, svako na svoj nacin, ja licno preko fejsbuka svaki dan…a i dan danas tvoja slika stoji na mom fejsbuk profilu kako nikad ne bi bio zaboravljen…ostaces zauvijek u mom srcu….

 36. “crnogorski” rojalista odjebi sa ovog bloga!

 37. Rajko Zoriću, to je najveći potez Slavka Perovića – skidanje maske, u najnovijem vremenu totalno lažnom – čojstvu i junaštvu! Strgnuo im je masku i njihovo nakazno lice pokazao njima i svijetu i svijetu! To ti tačno imenuješ – umjesto čojske ljepote i hrabrosti – tamo lica PIČKOGORACA, STANOVNIKA – PIČKOGORE!

 38. Sretni ti put, nećeš nam nimalo nedostajat na ovom blogu; Ni ti ni tebi slični.

  Još bi nam samo trebao onaj smiješni “Petrović” za kralja 🙂 Čovječe jesi li ti svjestan? Pa kad vec upadaš sa provokacijama, smisli nešto originalnije. Daj malo kreativnosti

 39. Prestankom, gašenjem od strane režima DPS SDP, rada radija Free Montenegro, nestalo je i poslednje mediske nada i vjere da se SLOBODA može svjedočiti i ISTINA govoriti širem mediskom auditorijumu. Bio je to, sada je jasno, početak obračuna sa svime što ima veze sa LSCG odnosno sa istoriskom ulogom koju je LSCG odigrao u političkoj emancipaciji Crne Gore.
  Šta slijedi?
  Slijedi, svođenja nas slobodnih građana sa ovog bloga na internet javljanja i komentarisanja aktuelnih dešavanja.
  Kao vrhunac, reći ću otvoreno, MRŽNJE prema svemu što nosi pečat ISTINE I SLOBODE došao je fizički napad na Slavka Perovića. reakcija građana je bila blaga, osim pominjanja i osude tog incidenta od strane građana okupljenih na MANS ovom tadašnjem protestu, ništa se više od toga nije desilo.
  Režimski i opoziciono režimski mediji su koristili napad na gospodina Slavka Perovića da bi popunuli svoje stranice ili minute programa i ništa više od toga.
  Da li je ovo iznenađenje? Nije.
  Sliku vremena u kojem živimo gospodin Perović iznosi u svojim tekstovima i javnim obraćanjima. Dakle sve je jasno.
  Šta možemo mi sa ovog bloga?
  Možemo, ako se složimo i dogovorimo, da napravimo majice, dukserice sa slikom Slavka Perovića na prednjoj strani a na zadnjoj strani majice da recimo bude ispisano SLOBODNA CRNA GORA. Ovo je moj prijedlog, naravno svi prijedlozi su dobro došli, pa kada se dogovorimo, da realizujemo dogovor i time na jedan rekao bih veoma dobar način, svjedočimo istinu i podržimo na svakom koraku gdje se nalazimo, gospodina Slavka Perovića.
  Da li se generalno slažete sa mojim prijedlogom?
  Generalno, hajde da se organizujemo kao grupa slobodnih građana, razmijenimo mođusobno e mailove naše, da počnemo sa održavanjem sastanaka i da na taj način dogovaramo eventualne akcije građanskog tipa, kojima bi skrenuli pažnju javnosti na naše stavove.
  Hajde da budemo građanski aktivni!!!!!

 40. Sto se nebojsinog prijedloga tice,uvijek ZA!

 41. liberalka said:

  ZA! 6.3% SLOBODNIH JE SUPER,MADA NE ZNAM IMA LI IH TOLIKO VISE!!!

 42. Može da piše i BOJKOT BAGRI ili OTPOR MAFIJI ili DOK JE SUNCA I GRAHOVCA.

 43. Kum i kuriri
  Nema većeg intervjua u kojem Đukanović ne pomene Liberalni savez. Imali bi tu psiholozi posla, a i laicima je jasno: on ne može da se oslobodi sjena onih koji su stvarni tvorci ideje obnove crnogorske nezavisnosti. Pored toga, svakog dana je sve očitije: ideju nezavisne Crne Gore s početka devedesetih ova vlast nije ostvarila, nego upropastila. Zastava na Ist Riveru je jedno, suština drugo. Kad jedna od uzdanica DPS-a Daliborka Pejović odbrusi kako ,,one koji su glasali protiv svoje države” treba ,,dovest k poznaniju prava”, kao na dlanu se vidi da nije riječ o Crnoj Gori kakvu su sanjali oni što su Dubrovnik molili za oprost.
  Esad Kočan

  Smatram da u danima koji dolaze Monitor može i mora otpočeti kampanju odmrzavanja LSCG i suprotstaviti se akcionarima Vijesti koji, evidentno, guše slobodnu misao i istinu u Crnoj Gori, pretvarajući taj list u jeftini tabloid.
  Onaj koji misli da se Crna Gora može rehabilitovati bez Slavka Perovića je u grdnoj zabludi. Jer, ponavljam, da je LSCG izašao na ove “izbore” Slavko bi bio taj od koga bi zavisilo formiranje vlade na državnom nivou, a četnikovanje potonulo u zaborav.

 44. Hvala svima koji su podržali moj prijedlog i dali svoje sugestije. Želja mi je da zaista nađemo najbolje moguće rješenje za izgled majice. Prije toga, mislim da bi bilo dobro da imamo jedan inicijalni sastanak kako bi se međusobno upoznali i počeli sa aktivnim radom.
  NARAVNO, KADA PREPOZNAMO U NAŠEM DRUŠTVU ŠIŠNJARE BILO KOJE VRSTE NEMILOSRDNO ĆEMO IH UDALJITI IZ NAŠE EKIPE.
  Predlažem, da razmislimo do ponedeljka o mogućim mjestima za naš prvi preliminarni sastanak, da iznesemo prijedloge pa saglasivši se sa najprihvatljivijim prijedlogom, sastanemo.
  Kako je rekao i Lord “Moderator moze da proslijedi moj mail pa se dogovaramo oko svega”. Upisao sam sada moj privatni e mail koji se može proslijediti slobodno svima, tako da će komunikacija biti sasvim ok.
  Hvala još jednom svima, drago mi je što je ovo početak nadam se jedne građanske slobodne akcije na duže staze!!!.

  • Mozda mjesto naseg susreta da bude nedje na Ct? Tamo dje je LSCG lucu i upalio

   p.s. moderator ne spavaj, proslijedi mi Nebojsin mail 🙂

 45. Zivio Slavko !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: